Coaching Praktijk Leeuwarden
info@coachingpraktijkleeuwarden.nl

 

 

 

EMDR


Eye Movement Desensitization and Reprocessing (afgekort EMDR) is een door het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO erkende therapeutische interventietechniek die voornamelijk wordt toegepast bij kinderen en volwassenen met een posttraumatische stressstoornis(PTSS).

 

Deze therapie is ontwikkeld door Francine Shapiro en bestaat sinds eind jaren '80.Middels gestuurde oogbewegingen, wisselend zachte klikjes op de oren door een koptelefoon en wisselende zachte trillingen en de rechter en linker hand, wordt als het ware de emotie gewist van uw nare herinnering /gebeurtenis.EMDR werkt in de meeste gevallen ook voor depressie, fobieen,chronische pijn, eetstoornissen en faalangst.

 

Voorbeelden van o.a. in onze praktijk succesvol behandelde klachten:examenvrees, mishandeling, overlijden van geliefd persoon, overval en bedreiging, verlies van kind, angst voor spinnen, vliegangst, spreken in het openbaar.

 

EMDR wordt vaak toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Er is veel onderzoek gedaan naar naar de effectiviteit van EMDR bij met name PTSS. Uit systematische reviews blijkt dat de werkzaamheid van EMDR niet onomstotelijk vaststaat. Onderzoek naar het nut van de links-rechts-effecten binnen deze therapie laat wisselende resultaten zien. Niettemin staat EMDR voor de behandeling van PTSS in de categorie van therapieën met de hoogste effectiviteit. 

 

Overweegt  u een EMDR consultreeks, dan kunt u met ons een afspraak maken. Tijdens deze afspraak krijgt u duidelijk de stappen die worden genomen uitgelegd en gedemonstreerd.

 

Hieronder kunt u alvast kennis nemen van de methode EMDR

 

 

 

 

 

Kijk voor meer informatie over EMDR hulp ook op : www.trauma consult nederland.nl


 

 

 

E-COACHING

 

E - Coaching is een manier om vanuit uw eigen vertrouwde omgeving, op een tijdstip wanneer het u uitkomt, zonder rekening te hoeven houden met de geografische ligging van onze praktijk en dus zonder geld en tijd te verliezen aan reizen, toch gecoacht te kunnen worden. Beide manieren, e-mail en chat, gaan door middel van schrijven. En het opschrijven van wat u bezighoudt is op zich al vaak verhelderend.

De werkwijze is als volgt:

Stap 1:

vul het formulier in en beschrijf, zo uitgebreid mogelijk wat de reden is waarom u deze coaching wilt. Vertel over de situatie waarvoor u coaching vraagt. Formuleer de vraag die u hebt zo duidelijk en concreet mogelijk. Ook geeft u aan wat uw voorkeur heeft per mail of per chat gecoacht te willen worden.

 

Stap 2:

 

U kiest  voor e-mail. U ontvangt een e-mail terug waarin wordt uitgelegd hoe u gecoacht kunt worden.Mail ons terug als onze werkwijze u aanspreekt en u besluit tot E-Coaching.Vervolgens ontvangt u een bevestiging en een incassoformulier. Wij incasseren uw betaling en dan ontvangt u van ons mails waarin wij u coachen op uw specifieke vraag.U kunt op iedere mail antwoorden.Na de eerste 4 mails bepalen we de eventuele voortgang.Het mailverkeer loopt via een beveiligde mailbox waar alleen u toegang tot krijgt.U krijgt de toegangsgegevens van ons, het werkt uitermate eenvoudig.


U kiest voor chat-contact. U ontvangt van ons een mail met daarin een vo
orstel voor een eerste chatafspraak. Is de afspraak eenmaal gemaakt dan ontvangt u een bevestiging en een incassoformulier voor de eerste chatsessie van 1 uur. Op de afgesproken datum en tijd wachten wij op u achter onze computer.Het chatten loopt via een beveiligde chatbox waar alleen u toegang tot krijgt.U krijgt de toegangsgegevens van ons, het werkt uitermate eenvoudig.