Coaching Praktijk Leeuwarden
info@coachingpraktijkleeuwarden.nl

 

  

Tarieven en betaling

 

Wij houden onze coaching graag betaalbaar voor iedereen.Zoals u hebt kunnen lezen is ons intakegesprek geheel gratis. Ook als u besluit na dat gesprek niet door ons gecoacht te willen worden.

 

Onze tarieven*  zijn als volgt:

 

- per consult van 60 minuten:     euro 125,00       (inclusief btw)

- voor duoconsults (2 personen per keer) geldt een toeslag van euro 25,00 op het tarief.

 

EMDR consults worden toegepast naar behoefte, per sessie betaalt u euro 125,00 (incl.btw).Veelal zijn 4 tot 5 sessies voldoende.

 

Na elk consult kunt u desgewenst :

- contant betalen.( u ontvangt van ons een kwitantie);

- u kunt het consult per keer laten incasseren van uw rekening

- u kunt een eenmalige betalingsmachtiging afgeven na ieder consult,

- of u betaalt op rekening (factuur vooruit)

 

Consults kunt u 48 uur van tevoren kostenloos annuleren.Omdat wij een prive praktijk zijn kunt u onze declaraties in de meeste gevallen niet vergoed krijgen door uw ziektekostenverzekering.

 

 

* Deze tarieven zijn enkel voor particulieren, voor bedrijven hanteren wij andere tarieven

 Belastingaftrek particulieren

Als particulier kun je kosten (incl. BTW) als studiekosten aftrekken, als er sprake is van een leertraject waar je kennis opdoet onder begeleiding of toezicht. Je krijgt dan 30% tot 50% terug bij de aangifte inkomstenbelasting. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd verband bestaan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt.
“Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding onder voorwaarden aftrekbaar. Er moet voor de fiscus sprake zijn van ‘individuele advisering van sollicitatieactiviteiten, carrièreadviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops’. Wanneer je als particulier de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding zelf betaalt, dan kun je deze inclusief de BTW voor de inkomsten belasting als studiekosten aftrekken. Tenminste als het doel ervan is verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en dat met het oog op verwerven van inkomen. Van belang is ook dat de studie of opleiding plaatsvindt in het kader van een leertraject. Daarvan is sprake als het verwerven van kennis plaatsvindt onder enige begeleiding of toezicht van een derde.”